Sunday Assembly #Thuis (Culturele Zondag, 12 maart 2017 @Venue)

#Thuis. Hoe bouwen dieren een huis? Wat betekent het om thuis te zijn en wat zoeken we in ons huis? Beschermen we ons huis ook als het echt niet meer voldoet? Primatoloog Jan van Hooff is emiritus hoogleraar ethologie en socio-ecologie aan de Universiteit van Utrecht en vertelt over thuis in de dierenwereld.

Wat kun je verwachten van de Sunday Assembly?

– krakers van popsongs van onze The Ameezingband met Lisa Verhaeghe De Naeyer, Joost Spanjerberg, Jasper van Bruchem en Kees Greven
– comedy en presentatie door Yinske Silva & Ewout Jansen
– filosofisch speeddaten met Janneke Meijers
– een lied van Lang & Gelukkig met Lisa Marie en Tanja Hamilton-ter Brake
– vrijwilligerswerk met Ramiro Gomes Monteiro
– een wetenschappelijke lezing van Jan van Hooff
– een persoonlijk verhaal en een kunstlezing
– even nieks met Niek Terhaag
– zelfgebakken taart!

10:30 koffie, gezellig, inloop
11:00 start assembly
12:30 taart

Een assembly duurt officieel anderhalf uur, maar loopt soms vrolijk wat uit en het napraten is reuze gezellig! Kinderen zijn welkom en kunnen lawaai maken of rondrennen. Het is gratis toegankelijk. Wel wordt u uitgenodigd een taart te bakken en deze mee te nemen.

Deze extra assembly is onderdeel van Culturele Zondag – Uitgesproken Utrecht. De assembly is het eerste onderdeel van de zondag en daarna kunt u nog de hele dag op pad. Het algemene thema is: “We staan dagelijks in contact met elkaar, maar voor veel mensen is dit door middel van het scherm van hun mobiele telefoon of computer. Sommige beweren zelfs dat wij hierdoor in onze eigen informatiebubbel zitten en alleen nog met gelijkgestemden spreken. Maar is dat zo? #uitgesprokenutrecht laat de diversiteit aan stemmen en meningen horen met een programma van poëzie, dialogen, stand-up comedy, debatten en rapbattle.”

Zie Culturele Zondagen en in het programma:

http://www.culturelezondagen.nl/zondag/2017/uitgesproken-utrecht/programma/item-4009

Locatie: The Venue, Varkenmarkt 16

Deze buitengewone assembly wordt georganiseerd in samenwerking met Sunday Assembly Amsterdam. De Sunday Assembly wordt maandelijks georganiseerd in Venue Utrecht en Mezrab Amsterdam door Stichting Cultuurbord.

Reguliere assembly’s binnenkort zijn:

– 26 februari Sunday Assembly #Focus in Venue
– 19 maart Sunday Assembly #7 Kunst in Mezrab
– 26 maart Sunday Assembly #Non dualiteit in Venue