Sunday Assembly: #Alles Kids (15 oktober) @Venue

#Impro. Alles kids? Wat kunnen we eigenlijk leren van improviseren? Pianist en docent Freek Zwanenberg (Bureau Jeugd en Media & Improv XL) gaat muzikaal improviseren met kinderen, opa’s oma’s, ooms, tantes, ouders, volwassenen & met jou! Assembly is een maandelijks platform voor wetenschap, muziek, comedy, verhalen, ontmoeting en reflectie. Altijd kindvriendelijk, maar voor Culturele Zondag – Alles Kids, maken we een volwassenvriendelijke chaos; compleet met tekenhoekje en schmink met Elizabeth Schuringa & Jessica Schuringa. Met krakers van popsongs (Disney, Kinderen voor Kinderen) van The Ameezingband, extra kinderachtige grapjes van Ewout Jansen, filosofisch speeddaten, een lied van kleinkunstduo Lang & Gelukkig en Ramiro Gomes Monteiro over een prachtig vrijwilligersproject. En natuurlijk extra veel TAART! Bent u er bij?

Wat kun je verwachten van de Sunday Assembly?

– krakers van popsongs van onze The Ameezingband met Lisa Verhaeghe De NaeyerJasper van BruchemArthur IppelJoost SpanjerbergMark El Sharouni & Leon Coolegem (o.a. Kinderen voor Kinderen & Disney)
– comedy en presentatie door Yinske Silva & Ewout Jansen
– filosofisch speeddaten voor kinderen met Sandra Muis
– een lied van kleinkunstduo Lang & Gelukkig met Lisa Marie en Tanja Hamilton-ter Brake
– Ramiro Gomes Monteiro met een interviewt een tof vrijwilligersproject
– een interactieve “kinder-lezing” over improviseren met Freek Zwanenberg
– Een creatieve oppas, tekenhoekje en kinderschmink met Elizabeth Schuringa & Jessica Schuringa
– zelfgebakken taart!

10:30 koffie, gezellig, inloop
11:00 start assembly
12:30 taart

Een assembly duurt officieel anderhalf uur, maar loopt soms vrolijk wat uit en het napraten is reuze gezellig! Het is gratis toegankelijk. Wel wordt u uitgenodigd een taart te bakken en deze mee te nemen. Venue Utrecht is aan de Varkenmarkt 16 vlakbij de Bijenkorf, het station en Tivoli Vredenburg.

Culturele Zondagen Alles Kids?

“15 oktober 2017 kunnen alle kinderen van Utrecht (en van ver daarbuiten) met hun ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes, vrienden en vriendinnetjes weer een dag lang op pad langs culturele activiteiten op diverse locaties in de stad. In 2015 bracht Alles Kids meer dan 25.000 ouders en kinderen op de been. Niet zo verwonderlijk, als je bedenkt dat Utrecht een stad is waar veel (jonge) ouders met kinderen wonen. Maar liefst twee op de tien Utrechters is jonger dan 19 jaar en een derde van alle Utrechters is tussen de 19 en de 34 jaar. Anders dan de typische Universiteitsstad heeft Utrecht ook relatief veel jonge kinderen: het percentage 0- tot 4-jarigen is in Utrecht hoger dan in alle 38 grootste steden in Nederland. Wat heeft Utrecht deze kinderen op cultureel vlak te bieden?”

Zie http://www.culturelezondagen.nl/zondag/2017/alles-kids/programma/item-4575

Sunday wat?

De Sunday Assembly is een platform voor bezoekers om elkaar te ontmoeten, iets nieuws te leren van een wetenschappelijke lezing & samen te zingen met de Ameezingband. Dit alles wordt geleid door comedians. Het project draait al een tijdje succesvol in Utrecht & Amsterdam. Het motto van de Sunday Assembly is: “Wonder more, Live better and Help often”. Ofwel: TedX, Popsongs, Comedy, Mensen en Taart. We hebben een groeiend publiek van op dit moment circa 100 mensen per editie. We willen graag alle leeftijden bedienen en dat lukt redelijk; al moeten we toegeven dat hipsters helaas nog steeds oververtegenwoordigd zijn in het publiek. Eerdere sprekers waren bijvoorbeeld Adam Cohen (farmacologie), Jan van Hooff (Gedragsbiologie) & Sanne Blauw (statistiek). Voor een FAQ zie https://utrecht.sundayassembly.com/ons-verhaal/faq-2/

Voor kinderen?

De assembly is altijd al “kindvriendelijk”. Kinderen zijn welkom om door de lezing heen te praten en rond te rennen en mee te dansen en er komen regelmatig kinderen. Voor de echte kleintjes regelen we deze keer een tekenhoekje; waar ook geschminkt kan worden. Normaal komen kinderen vooral graag dansen en zingen, maar deze keer draaien we het om en is er een “volwassenvriendelijke” assembly gericht op kinderen. In plaats van een lezing gaan we dus muzikaal improviseren en ook de vaste onderdelen zijn nog toegankelijker voor kinderen dan normaal.

Wat?

Voor een (complimenteus) media-overzicht over de bijeenkomsten in Utrecht en Amsterdam zie de Volkskrant, De Standaard (Belgie), Oneworld en The Cultural Lifestyle op http://utrecht.sundayassembly.com/media/

Waar?

Venue Utrecht is aan de Varkenmarkt 16 vlakbij de Bijenkorf, het station en Tivoli Vredenburg.

Aanmelden?

U kunt zich aanmelden via Facebook.

Wie?

Deze editie wordt onder andere mogelijk gemaakt door Lisa Verhaeghe De NaeyerLisa MarieEvelien StougieNiek TerhaagSandra MuisKees Mulder & Leon Coolegem.

Save the date:

26 november Sunday Assembly: Het leven (een powerpoint) met Michiel Lieuwma
28 januari Sunday Assembly: Gedrag met Jan van Hooff
25 februari Sunday Assembly: Geld & gevoel met Inger Leemans