Sunday Assembly (28 januari) #Seks @Venue

#Seks. Karen Hollewand is “seksuologisch historicus” en werkt aan een onderzoek over de geschiedenis van (het denken over en onderzoek naar) seks. Ze is net in Oxford gepromoveerd op de enige echte Nederlandse libertijn: Hadriaan Beverland. Deze humanist was een van de meest veelbelovende wetenschappers in de Republiek, maar werd vanwege zijn belangstelling voor seks verbannen in 1679. De assembly gaat dus over de geschiedenis van ons denken over seks. 

Met (behalve een lezing van Karen Hollewand) ook :

– Krakers van popsongs van The Ameezingband
– Comedy en presentatie door Ewout Jansen en Lisa Marie.
– De Ameezingband bestaat deze keer (minstens) uit Lisa Verhaeghe De NaeyerJoost SpanjerbergJasper van BruchemErwin Bakker & Leon Coolegem.
– Reuze filosofisch speeddaten Janneke Meijers
– Ramiro Gomes Monteiro interviewt Osiris Hoepel & Miriam Frantzen over hun project Interactief Daten
– Een sexy voorlezing van Steffie Jansen
– Een gloednieuw prachtlied van Lisa Marie
– “Stil stan” met Stan van den Bosch

10:30 koffie, gezellig, inloop
11:00 start Assembly
12:30 verleidelijke taart!

Een Assembly duurt officieel een uurtje, maar loopt natuurlijk vaak vrolijk wat uit en het napraten is reuze gezellig! Het evenement is gratis toegankelijk. Wel wordt u uitgenodigd een taart te bakken en deze mee te nemen. Het evenement vindt plaats in Venue Utrecht, Varkenmarkt 16 in Utrecht (vlakbij Tivoli Vredenburg)

Deze editie wordt ook mede mogelijk gemaakt door Niek Terhaag,Sandra MuisKees Mulder & Elizabeth Schuringa.

Sunday wat?

De Sunday Assembly is een maandelijks platform voor wetenschap, comedy, live-muziek, persoonlijke verhalen, taart en vrijwilligerswerk in Mezrab (Amsterdam) en Venue (Utrecht). “Uitbundig en fysiek met toespraken en gedichten die te denken geven. Een fijne manier om de zondag te beginnen.” (Volkskrant) “Vol met hippe twintigers en dertigers, gekleed als voor een avondje uit. De band speelt live, ­kort­gerokte meisjes dansen op tafel en er is meer oogcontact dan strikt noodzakelijk.” (De Standaard) “Prachtige liedjes, interessante (kunst)lezingen en rustgevende stilte op een komische manier aan elkaar gepraat. Het is een leuke, inspirerende, gezellige zondagochtend” (The Cultural Lifestyle). “Een gezellige boel met veel activiteit en pijnlijk onleuke grappen over Nick & Simon”(Elsevier). Zie: https://utrecht.sundayassembly.com/media/

Save the date:

Sunday Assembly #Gedrag 25 februari met Jan van Hooff in Venue Utrecht
Sunday Assembly 6 #De waarheid 4 februari met Kees Mulder in Mezrab
Sunday Assembly #Identiteit & Muziek 25 maart met Julian Schaap inVenue Utrecht
Sunday Assembly #Humor 29 april met Sibe Doosje