Sunday Assembly (25 februari) #Gedrag @Venue

#Gedrag. Jan van Hooff is onze favoriete gedragsbioloog en een aanstekelijke verteller. Van Hooff is emiritus hoogleraar ethologie en socio-ecologie aan de Universiteit van Utrecht en we kunnen niet genoeg van hem horen! Hij sprak al prachtig over “macht” en “thuis” in de dierenwereld en in 2018 leert hij ons weer iets geheel nieuws over (ons) dierlijk gedrag.

“Jan van Hooff (1936) is emeritus-hoogleraar in de evolutie- en gedragsbiologie en tegenwoordig ook bekend als graag geziene gast bij RTL Late Night en radio- en TV-colleges van de NTR en bij de Universiteit van Nederland. Van Hooff staat bekend als een docent die volle zalen trekt, niet alleen tijdens universitaire colleges, maar ook als hij optreedt in symposia en workshops met zijn bevlogen, inzichtelijke en humorvolle presentaties” (BNR Nieuwsradio)

Met krakers behalve Jan van Hooff ook krakers van popsongs van The Ameezingband en natuurlijk comedy en presentatie door Ewout Jansen. De The Ameezingband bestaat deze keer (minstens) uit Lisa Verhaeghe De NaeyerJoost SpanjerbergJasper van BruchemErwin Bakker & Leon Coolegem. Er is ook weer filosofisch speeddaten natuurlijk en Ramiro Gomes Monteiro interviewt een een mooi vrijwilligersproject, “Stil stan” met Stan van den Bosch natuurlijk… taart!

10:30 koffie, gezellig, inloop
11:00 start Assembly
12:30 machtige taart!

Een Assembly duurt officieel een uurtje, maar loopt natuurlijk vaak vrolijk wat uit en het napraten is reuze gezellig!

De assemblies zijn altijd gratis, maar wel wordt u uitgenodigd om een taart te bakken en deze mee te nemen. U kunt zich aanmelden via Facebook.Het evenement vindt plaats in Venue Utrecht, Varkenmarkt 16 in Utrecht (vlakbij Tivoli Vredenburg)

Deze editie wordt ook mede mogelijk gemaakt door Lisa MarieSandra MuisKees Mulder, & Elizabeth Schuringa.

Sunday wat?

De Sunday Assembly is een maandelijks platform voor wetenschap, comedy, live-muziek, persoonlijke verhalen, taart en vrijwilligerswerk. “Uitbundig en fysiek met toespraken en gedichten die te denken geven. Een fijne manier om de zondag te beginnen.” (Volkskrant) “Vol met hippe twintigers en dertigers, gekleed als voor een avondje uit. De band speelt live, ­kort­gerokte meisjes dansen op tafel en er is meer oogcontact dan strikt noodzakelijk.” (De Standaard) “Prachtige liedjes, interessante (kunst)lezingen en rustgevende stilte op een komische manier aan elkaar gepraat. Het is een leuke, inspirerende, gezellige zondagochtend” (The Cultural Lifestyle). “Een gezellige boel met veel activiteit en pijnlijk onleuke grappen over Nick & Simon”(Elsevier) Zie: https://utrecht.sundayassembly.com/media/

Save the date:

Sunday Assembly #Seks 28 januari
Sunday Assembly 6 #De waarheid 4 februari in Mezrab met Kees Mulder
Sunday Assembly 7 #Framing 4 maart in Mezrab
Sunday Assembly #Identiteit & Muziek 25 maart
Sunday Assembly #Humor 29 april
Sunday Assembly #Emoties 27 mei