Sunday Assembly (25 maart) #Muziek en identiteit @Venue

Identiteit & Muziek. Brengt muziek ons samen? Of heeft elk volk juist zijn “eigen” muziek? Speelt muzieksmaak een rol bij sociale ongelijkheid? Wat zeggen onze muziekvoorkeuren over ons als mens? Julian Schaap is als cultuursocioloog verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zijn NWO onderzoeksproject is getiteld ”Elvis has finally left the building? Boundary work, whiteness and the reception of rock music in comparative perspective’ en zijn onderzoek richt zich op sociale stratificatie/ongelijkheid, populaire cultuur/muziek, online-offline interactie en (digitale) technologie.

– Krakers van popsongs van The Ameezingband (met onder andere Lisa Verhaeghe De NaeyerJoost SpanjerbergJasper & Arthur Ippel
– Comedy en presentatie door Ewout Jansen & Steffie Jansen
– Filosofisch speeddaten met Sandra Muis
– Een persoonlijk verhaal van Sara Veldhoen
– Een lied van Lisa Marie & Tanja Hamilton-ter Brake van Lang & Gelukkig
– Even “stil stan” met Stan van den Bosch
– Ramiro interviewt Tamer Alalloush van Dabke Night x 47Soul & Dreaming of Syria
– Uw eigen zelfgebakken taart en goodies!

10:30 koffie, gezellig, inloop
11:00 start Assembly
12:30 machtige taart!

Een Assembly duurt officieel een uurtje, maar loopt natuurlijk vaak vrolijk wat uit en het napraten is reuze gezellig!

Tijd: Altijd om 11:00 uur (10.30 uur gaan de deuren open).

Locatie: The Venue, Varkenmarkt 16

U kunt zich aanmelden via facebook.

Deze editie wordt ook mede mogelijk gemaakt door Niek TerhaagLeon Coolegem, Erwin Bakker, Kees MulderElizabeth Schuringa & Venue Utrecht

Sunday wat?

De Sunday Assembly is een maandelijks platform voor wetenschap, comedy, live-muziek, persoonlijke verhalen, taart en vrijwilligerswerk. “Uitbundig en fysiek met toespraken en gedichten die te denken geven. Een fijne manier om de zondag te beginnen.” (Volkskrant) “Vol met hippe twintigers en dertigers, gekleed als voor een avondje uit. De band speelt live, ­kort­gerokte meisjes dansen op tafel en er is meer oogcontact dan strikt noodzakelijk.” (De Standaard) “Prachtige liedjes, interessante (kunst)lezingen en rustgevende stilte op een komische manier aan elkaar gepraat. Het is een leuke, inspirerende, gezellige zondagochtend” (The Cultural Lifestyle). “Openhartig, vol zelfspot met wijze lessen en lieve gezelligheid.” (Oneworld) “Een gezellige boel met veel activiteit en pijnlijk onleuke grappen over Nick & Simon” (Elsevier). Zie: http://utrecht.sundayassembly.com/media/

Save the date:

29 april Sunday Assembly #Humor met Sibe Doosje
27 mei Sunday Assembly #Emoties met Robin Glerum