Sunday Assembly (27 mei) #Emoties @Venue

#Emoties. Wat moeten we toch aan met ons gevoel? Moeten we bang zijn voor ‘negatieve’ emoties? Wanneer zit een emotie ons in de weg? Hoe beïnvloeden emoties ons gedag en wanneer is dat behulpzaam? Robin Glerum is niet alleen wereldberoemd als “Reflectie Robin” bij de Sunday Assembly Amsterdam, maar hij “zit er op” als psychotherapeut / neuropsycholoog bij het Hersencentrum waar hij tekent voor “psycho-analytische, systeem therapeutische, mindfulness-based en cognitief gedragstherapeutische inzichten en technieken en EMDR.” Dat hadden we nu net nodig dus bak een taart en tot dan!

Met (behalve een lezing van Robin Glerum) ook :

– Krakers van popsongs van The Ameezingband
– Comedy en presentatie door Ewout Jansen & Steffie Jansen
– De Ameezingband bestaat uit Lisa Verhaeghe De NaeyerArthur Ippel, Jasper van Bruchem, Marten KopsErwin BakkerKees Greven en Leon Coolegem
– Reuze filosofisch speeddaten met Janneke Meijers
– Een spiksplinternieuw lied van Lisa MarieJoost SpanjerbergMarino Rottier en Thomas Marshall
– Een gloednieuwe song van Sara Veldhoen
– Ramiro Gomes Monteiro interviewt een tof vrijwilligersproject
– Een voorlezing of een persoonlijk verhaal van een bezoeker
– Reflecteren en een lezing van Robin Glerum

En overal worden prachtige plaatjes van geschoten door fotografe Esther Kuik!

10:30 koffie, gezellig, inloop
11:00 start Assembly
12:30 verleidelijke taart!

Een Assembly duurt officieel een uurtje, maar loopt natuurlijk vaak vrolijk wat uit en het napraten is reuze gezellig! Het evenement is gratis toegankelijk. Wel wordt u uitgenodigd een taart te bakken en deze mee te nemen. Het evenement vindt plaats in Venue Utrecht, Varkenmarkt 16 in Utrecht (vlakbij Tivoli Vredenburg)

Mede mogelijk gemaakt door: Esther KuikLisa MarieNiek TerhaagKees Mulder & Elizabeth Schuringa.

Sunday wat?

De Sunday Assembly is een maandelijks platform voor wetenschap, comedy, live-muziek, persoonlijke verhalen, taart en vrijwilligerswerk. “Uitbundig en fysiek met toespraken en gedichten die te denken geven. Een fijne manier om de zondag te beginnen.” (Volkskrant) “Vol met hippe twintigers en dertigers, gekleed als voor een avondje uit. De band speelt live, ­kort­gerokte meisjes dansen op tafel en er is meer oogcontact dan strikt noodzakelijk.” (De Standaard) “Prachtige liedjes, interessante (kunst)lezingen en rustgevende stilte op een komische manier aan elkaar gepraat. Het is een leuke, inspirerende, gezellige zondagochtend” (The Cultural Lifestyle). “Een gezellige boel met veel activiteit en pijnlijk onleuke grappen over Nick & Simon”(Elsevier) Zie: https://utrecht.sundayassembly.com/media/

Save the date:

3 juni Sunday Assembly 10 #Waanzin, kunst en taal in Mezrab