Sunday Assembly (28 oktober) #De waarheid @Venue

#De waarheid.  The truth is natuurlijk out there! Maar hoe kunnen we de waarheid weten? Is wetenschap een mening? Is – statistisch bezien – de waarheid eigenlijk niet hartstikke circulair? Wat betekent dat in hemelsnaam? Als wetenschappers het allemaal zo goed weten, waarom zijn ze dan zo genuanceerd? Hoe kan het dat veel onderzoek uiteindelijk niet te repliceren valt? Kees Mulder weet – werkelijk waar – de enige echte antwoorden op deze vragen. Kees Mulder is namelijk – behalve een rapper – ook promovendus in de ‘circulaire statistiek’ bij de Universiteit Utrecht. Dus bak een taart en tot dan!

Wat kun je – behalve een lezing van Kees Mulder – verder nog verwachten van de Sunday Assembly Utrecht?

– Krakers van popsongs van The Ameezingband
– Comedy en presentatie door Ewout Jansen & Steffie Jansen
– De Ameezingband bestaat uit Lisa Verhaeghe De Naeyer, Arthur Ippel, Jasper van Bruchem, Marten Kops, Mark El Sharouni, Kees Greven en Leon Coolegem
– Reuze filosofisch speeddaten met Gitte Briffa
– Een gloednieuw lied Lisa Marie
– Stil stan met Stan van den Bosch
– Ramiro Gomes Monteiro interviewt een geweldig vrijwilligersproject
– Een voorlezing of een persoonlijk verhaal van een bezoeker

En overal worden prachtige plaatjes van geschoten door fotografe Esther Kuik!

10:30 koffie, gezellig, inloop
11:00 start Assembly
12:30 verleidelijke taart!

Een Assembly duurt officieel een uurtje, maar loopt natuurlijk vaak vrolijk wat uit en het napraten is reuze gezellig! Het evenement is gratis toegankelijk. Wel wordt u uitgenodigd een taart te bakken en deze mee te nemen. Het evenement vindt plaats in Venue Utrecht, Varkenmarkt 16 in Utrecht (vlakbij Tivoli Vredenburg)

Aanmelden via Meetup of Facebook

Sunday wat?

De Sunday Assembly is een maandelijks platform voor wetenschap, comedy, live-muziek, persoonlijke verhalen, taart en vrijwilligerswerk. “Uitbundig en fysiek met toespraken en gedichten die te denken geven. Een fijne manier om de zondag te beginnen.” (Volkskrant) “Vol met hippe twintigers en dertigers, gekleed als voor een avondje uit. De band speelt live, ­kort­gerokte meisjes dansen op tafel en er is meer oogcontact dan strikt noodzakelijk.” (De Standaard) “Prachtige liedjes, interessante (kunst)lezingen en rustgevende stilte op een komische manier aan elkaar gepraat. Het is een leuke, inspirerende, gezellige zondagochtend” (The Cultural Lifestyle). “Een gezellige boel met veel activiteit en pijnlijk onleuke grappen over Nick & Simon”(Elsevier) Zie: https://utrecht.sundayassembly.com/media/

Save the date:

Sunday Assembly Utrecht 3 #Te veel
Sunday Assembly Utrecht 4 #Trends
Sunday Assembly #2 DNA