Sunday Assembly (24 februari 2019) #The Blue Zone @Hofman

 

#TheBlueZone in Hofman Café. Waarom leeft de hele wereld toch zo ongezond? De hééle wereld? Nee. Enkele kleine dorpjes blijven moedig weerstand bieden aan de overweldigende hoeveelheid ongezond eten. IJsbrand Straatman vertelt ons hoe verschillende gemeenschappen op onze aarde er in slagen om in uitstekende gezondheid oud te worden in de zogenaamde “Blue Zone”. Straatman is wereldberoemd van The Healthy Hart en leert ons eindelijk hoe we gezond kunnen leven.

Met (behalve een lezing van Ijsbrand Straatman) ook :

– Krakers van popsongs van The Ameezingband
– Comedy en presentatie door Ewout Jansen & Gitte Briffa
The Ameezingband bestaat uit Lisa Verhaeghe De Naeyer, Marino Rottier, Jasper van Bruchem, Marten Kops, Mark El Sharouni, Kees Greven en geluidstechnicus Leon Coolegem.
– Reuze filosofisch speeddaten met Laura Groeneveld
– Een prachtig nieuw lied van Lisa Marie
– Een experiment met Lucas Keijning
Ramiro Gomes Monteiro interviewt een vrijwilligersproject
– Een voorlezing of een persoonlijk verhaal van Steffie Jansen

En overal worden prachtige plaatjes van geschoten door fotografe Esther Kuik!

10:30 koffie, gezellig, inloop
11:00 start Assembly
12:30 verleidelijke taart!

Een Assembly duurt officieel een uurtje, maar loopt natuurlijk vaak vrolijk wat uit en het napraten is reuze gezellig! Het evenement is gratis toegankelijk. Wel wordt u uitgenodigd een taart te bakken en deze mee te nemen. Het evenement vindt plaats in Hofman Café bij het Janskerkhof waar u voor 7,50 kunt lunchen na afloop.

Sunday wat?

De Sunday Assembly is een maandelijks platform voor wetenschap, comedy, live-muziek, persoonlijke verhalen, taart en vrijwilligerswerk. “Uitbundig en fysiek met toespraken en gedichten die te denken geven. Een fijne manier om de zondag te beginnen.” (Volkskrant) “Vol met hippe twintigers en dertigers, gekleed als voor een avondje uit. De band speelt live, ­kort­gerokte meisjes dansen op tafel en er is meer oogcontact dan strikt noodzakelijk.” (De Standaard) “Prachtige liedjes, interessante (kunst)lezingen en rustgevende stilte op een komische manier aan elkaar gepraat. Het is een leuke, inspirerende, gezellige zondagochtend” (The Cultural Lifestyle). “Een gezellige boel met veel activiteit en pijnlijk onleuke grappen over Nick & Simon”(Elsevier) Zie: https://utrecht.sundayassembly.com/media/

Save the date:

Save the date:

24 februari Sunday Assembly Utrecht 5: #The blue zone
31 maart Sunday Assembly Utrecht 6 #Sekstaboes en seksfeiten
28 april Sunday Assembly Utrecht 7 #Het systeem
26 mei Sunday Assembly Utrecht 8 #Drugs

In Mezrab Amsterdam:

3 februari Sunday Assembly 5 #Liefde
3 maart Sunday Assembly 6: #Te veel
7 april Sunday Assembly 7 #Taal