Sunday Assembly (28 april 2019) #Het systeem @Hofman

 

#HetSysteem en de economie. Hoe draait ons economische systeem? Waar doen we het allemaal voor? Hoe werkt geld eigenlijk? Filosofisch dan. Weet je wel? Filosoof Benjamin van Sterkenburg (Universiteit Utrecht) is ondermeer wereldberoemd docent bij Spirare en “broker” bij STRO – Social Trade Organisation waar hij zich bezig houdt met alternatieve monetaire systemen. Serkenburg leert ons alles over “het systeem”.

Met (behalve een lezing van Benjamin van Sterkenburg) ook :

– Krakers van trendy popsongs van The Ameezingband
– Comedy en presentatie door Ewout Jansen & Gitte Briffa
– De Ameezingband bestaat uit Lisa Verhaeghe De Naeyer, Marino Rottier, Jasper van Bruchem, Mark El Sharouni, Kees Greven en Leon Coolegem
– Reuze filosofisch speeddaten met Laura Groeneveld
– Een gedachte-experiment van Lucas Keijning
Ramiro Gomes Monteiro interviewt een geweldig maatschappelijk project
– Een muzikale column van Lisa Marie
– Reflectie met Gitte Briffa
– Uw eigen taart!

En overal worden prachtige plaatjes van geschoten door de wereldberoemde fotografe Esther Kuik

10:30 koffie, gezellig, inloop
11:00 start Assembly
12:30 verleidelijke taart!

Een Assembly duurt officieel een uurtje, maar loopt natuurlijk vaak vrolijk wat uit en het napraten is reuze gezellig! Het evenement is gratis toegankelijk. Wel wordt u uitgenodigd een taart te bakken en deze mee te nemen.

Het evenement vindt plaats in Hofman Café op het Janskerkhof Utrecht waar u vrolijk kunt lunchen na afloop!

Sunday wat?

De Sunday Assembly is een maandelijks platform voor wetenschap, comedy, live-muziek, persoonlijke verhalen, taart en vrijwilligerswerk. “Uitbundig en fysiek met toespraken en gedichten die te denken geven. Een fijne manier om de zondag te beginnen.” (Volkskrant) “Vol met hippe twintigers en dertigers, gekleed als voor een avondje uit. De band speelt live, ­kort­gerokte meisjes dansen op tafel en er is meer oogcontact dan strikt noodzakelijk.” (De Standaard) “Prachtige liedjes, interessante (kunst)lezingen en rustgevende stilte op een komische manier aan elkaar gepraat. Het is een leuke, inspirerende, gezellige zondagochtend” (The Cultural Lifestyle). “Een gezellige boel met veel activiteit en pijnlijk onleuke grappen over Nick & Simon”(Elsevier) Zie: https://utrecht.sundayassembly.com/media/

Save the date:

26 mei Sunday Assembly Utrecht 8 #Drugs

In Mezrab Amsterdam:

7 april Sunday Assembly 7 #Taal