Ameezingband

De teksten op het scherm en de voetjes van de vloer. Onze Ameezingband heeft maar 1 missie en dat is dat jullie meezingen. De Ameezingband speelt elke maand bij de Sunday Assembly Utrecht en is ook boekbaar voor een feestje via boekingen@ameezingband.com.

Dagblad Trouw schreef in 2015 dat bij de optredens van de Ameezingband ‘de handen de lucht in gaan’ en bezoekers ‘op de stoelen klimmen’. De Belgische krant De Standaard schreef in 2017: “Er kan karaoke worden gezongen met The A-meezing Band (hebt u hem?). De band speelt live, ­kort­gerokte meisjes dansen op tafel en er is meer oogcontact dan strikt noodzakelijk. Men danst zich de ziel uit het lijf, de bar achter in de zaal doet prima zaken. De Samblettes, vier kloeke soulzangeressen, zingen het thema in, er worden high fives uitgewisseld.”

De Ameezingband speelt inderdaad met veel energie iedere laatste zondag van de maand 4 knallende meezingers tijdens de Sunday Assembly Utrecht in de Venue. Het publiek wordt aangemoedigd mee te zingen & de teksten staan op het scherm. Naast dit optreden is er een lezing, comedy, stilte, taart en vrijwilligerswerk. Bij de Venue zijn de bijeenkomsten meestal volle bak met meer dan 100 bezoekers. Op veler verzoek is de Ameezingband ook te boeken als feestelijk meezingconcept buiten de vaste optredens bij de Sunday Assembly. De liedjes zijn uitgekozen om mee te zingen en daarom geschikt voor een feestje. Een percentage van de boekingen stroomt terug naar de organisatie en het vrijwilligerswerk in het kader van de Sunday Assembly Utrecht.

De Ameezingband werkt met een wisselende bezetting, maar bestaat meestal uit: Lisa Verhaeghe de Naeyer (zang), Jasper van Bruchem (gitaar), Joost Spanjerberg (bas), Kees Greven (piano/sax) & Elise Brouwer/Arthur Ippel (drum). Freek Zwanenberg (impro goeroe; pianoman), Tjari Zoontjes (bas), Tommy Ebben (wereldberoemde rockstarr) en Dolf Huybers (drum) zijn zomaar wat andere starrs, die soms meedoen of meededen. Vaste geluidstechnicus van de Ameezingband is Erwin Bakker. Soms wordt de Ameezingband vergezeld door Michelle Knijff, Yinske Silva, Alex Douma en Lisa Verhaeghe de Naeyer; als de vierstemmige Samblettes.

Wil je de Ameezingband boeken? Neem contact op met boekingen@ameezingband.com en we kijken wat er mogelijk is. Lijkt het je leuk een keer mee te spelen? Neem contact op via meespelen@ameezingband.com. De Ameezingband is online te vinden via Facebook of www.ameezingband.com. 

De activiteiten van de Ameezingband staan onder het zakelijk toezicht van Stichting Cultuurbord (zie www.cultuurbord.nl).

Leave a Reply