Bijeenkomsten

Korte omschrijving

Lezingen, live muziek van de Ameezingband, comedy, ontmoeting, reflectie, stilte, vrijwilligerswerk en taart. Elke laatste zondag van de maand in de Venue. Altijd gratis.

Wat? 

De presentatoren geven u zenuwachtig een hand. U kletst wat met andere bezoekers en stalt uw zelfgebakken taart uit. U zoekt een stoel & gaat er op zitten. De presentatoren blijken Ewout Jansen (cabaretier/iets onbegrijpelijks) of Lisa Van Schijndel (kleinkunstzangeres) te zijn Ze praten het programma persoonlijk aan elkaar, hebben soms last van humor & openen de bijeenkomst. Ze introduceren het thema & vragen opeens of u wilt gaan staan. De A-meezingband begint een poplied te spelen; de teksten staan op het scherm. U wordt uitgenodigd mee te zingen. Een van ons (misschien bent u het wel zelf) introduceert een kort (boek)fragment dat raakt aan het thema & leest dit voor. Een schrijver, wetenschapper of een ervaringsdeskundige vertelt ongeveer 15 minuten iets waar de bijeenkomst inhoudelijk omheen is gezet. Zo sprak Sander Bais (hoogleraar / super Opa) over ‘kantelpunten in de natuurwetenschap’ en Astrid Willems over ‘flexibiliteit’. Een bezoeker vertelt over zijn eigen ervaring of indruk van het onderwerp.Er is 2 minuten stilte. Na dit moment van bezinning is er een moment van geld & gaat de pet rond, terwijl er vrolijk wordt gekletst of inhoudelijk wordt gepraat over het thema. Lisa van Schijndel brengt een lied dat ze schreef bij het thema. U ziet een kleine indruk van het vrijwilligerswerk dat er deze maand is gedaan. Zo gingen we naar het bejaardentehuis, deden we aan guerilla-gardening of schreven we elkaar mooie brieven. U wordt subtiel – maar niet op een vervelende manier – aangemoedigd ook eens mee te doen. U zingt en danst op het laatste nummer. Vervolgens is er taart & tafelen we na.

Wanneer?: Elke laatste zondag van de maand

Tijd: Altijd om 11:00 uur (10.30 uur gaan de deuren open).

Locatie: The Venue, Varkenmarkt 16

De locatie kan soms wisselen. Hou daarom de website en onze Facebook-pagina in de gaten voor de laatste updates!

Entree: Altijd gratis

 

Overzicht thema’s & sprekers:

9/27/2015 “Kritiek” met Kasper C Jansen

10/25/2015 “Muggenziften” met Bart Knols

11/29/2015 “Ontcijferen” met Sanne Blauw

12/27/2015 “Sterke Verhalen” met Daniel Schut

1/31/2016 “Het brein & neurobics” met Esther van Duin & Brankele Frank

2/28/2016 “Muziekverhalen” met Leendert van der Valk

3/27/2016 “Spanning in Biotechnologie” met Adam Cohen

4/24/2016 “Wereldburgerschap” met Isolde de Groot

5/29/2016 “Eten” met Josta de Hoog

6/26/2016 “Kunstkijken” met Krispijn Plettenberg

In ons eerste seizoen ondermeer: presteren met Jeroen van Baar, flexibiliteit met Astrid Willems, kantelpunten in de natuurwetenschap met Sander Bais, robotisering met Pim Haselage, mentale fitness met Kasper van der Meulen, improviseren met Freek Zwanenberg & verleiden met Esther Popelier.

Leave a Reply