Manifest

Het motto van de Sunday Assembly is: ‘Live Better, Help Often & Wonder More’. Onze missie: om eenieder te helpen zich volledig te ontwikkelen.

We zijn er voor iedereen die:

 • Beter wil leven. We stellen ons ten doel om inspirerende, prikkelende en praktische ideeën aan te bieden die mensen in staat stelt het leven te leven en te de personen te zijn die zij willen.
 • Meer wil helpen. Assemblies zijn gemeentes die actie ondernemen om levens te ontwikkelen die van waarde zijn, en ons uitdagen om eenieder die daar behoefte aan heeft te helpen.
 • Vaker wil verwonderen. Luisteren naar een spreker, samen zingen, luisteren naar een lezing en zelfs het spelen van een spel helpt ons om met elkaar en de geweldige wereld waar we in leven te verbinden.

De Sunday Assembly:

 1. Is 100% een viering van het leven. We worden geboren uit niets en gaan daar ook weer heen. Laten we er samen van genieten.
 2. Heeft geen doctrine. We hebben geen vaste teksten waardoor we in staat zijn gebruik te maken van de wijsheid uit alle bronnen.
 3. Heeft geen hogere macht. We doen niet aan bovennatuurlijk maar we zullen niemand vertellen dat het verkeerd is om daar wel aan te doen.
 4. Is radicaal inclusief. Iedereen is welkom, ongeacht geloofsovertuiging. – Dit is een plek van liefde die open en verwelkomend is.
 5. Is gratis om bij te wonen, not-for-profit en vrijwillig bestuurd. We vragen voor donaties om de kosten te dekken en gemeenschapswerk te ondersteunen.
 6. Heeft een gemeenschapsmissie. Door onze ‘Actie Helden’ (dat ben jij!), zijn we een goede invloed.
 7. Is onafhankelijk. We accepteren geen sponsorschap of promotie van externe bedrijven, organisaties of diensten.
 8. Is hier om te blijven. Met jouw hulp, kan de Sunday Assembly de wereld een beetje beter maken.
 9. We zullen je niet vertellen hoe je je leven moet leven, maar zullen proberen je te helpen het zo goed mogelijk te doen.
 10. Onthoud het eerste punt…. De Sunday Assembly is een viering van het ene leven waarvan we zeker weten dat we het hebben.

Wat kun je verwachten van een Sunday Assembly event?

Door Sunday Assembly bij te wonen zul je je fris, opgeladen, vitaal en vol energie voelen. Ongeacht het onderwerp van de Assembly zal het zorgen verminderen, zachtaardigheid vergroten en een beetje transcendentie injecteren in elke dag.

Maar het leven kent ook gebrokenheid. Soms komen slechte dingen goede mensen toe, hebben we momenten van zwakte en is het leven oneerlijk. We willen dat de Sunday Assembly een huis is van liefde en compassie waar je, ongeacht je situatie, welkom, geaccepteerd en geliefd bent.

Meer weten?

We hebben ook  FAQ oftewel frequently asked questions. 

Leave a Reply